En Sık Karşılaştığımız Haşere Türleri

Sivri Sinek

Sivrisinekler dünyanın hemen hemen tüm bölgelerinde görülen kan emici parazitler olarak bilinirler. Erkek sivrisineklerin kan emme kabiliyeti yoktur. Dişi sivrisinekler yumurta oluşumunu sağlayabilmek için kana ihtiyaç duyarlar. Hortum şeklinde özelleşmiş organlarıyla insan ve bazı hayvan türlerinin derisini delerek buradan kan emerler. Bu sırada akıttıkları salya insanlarda kaşıntı ve tipik alerjilere yol açabilir. Bununla birlikte sarıhumma, sıtma gibi hastalıkları yayabilirler. Çamur ve su birikintileri üremeleri için uygun alanlar olduğundan mücadele için bu alanların kurutulması ve uygun ilaçların kullanılması gerekmektedir.

Kara Sinek

Yerleşim bölgesindeki sineklerin yaklaşık %90’ı  karasineklerden oluşmaktadır. 1 aydan kısa olan ömürleri içerisinde 4-6 defa yumurtlayabilir ve tek seferde 75-100 adet yumurta meydana getirirler. Herhangi nemli bir yer yumurtlamaları için uygun ortamı oluşturur. Dışkı, hayvan leşi, çöp, yiyecek artıkları gibi farklı beslenme kaynakları vardır. Bu nedenle tifo, dizanteri, kolera gibi bir çok hastalığın bulaşmasında etkenlerdir. Karasineklerden tam anlamıyla kurtulmak için yumurta-pupa-erişkin evre döngüsünü kırmak ve öncelikle yumurtlama alalarını yok etmek gerekir. Bu nedenle doğru ilaç-ekipman ile profesyonel müdahale ile kontrolü sağlanabilir. Bodrum Çözüm İlaçlama olarak karasinek mücadelesi için her zaman yardıma hazırız.

Kalorifer Böceği

Aslında bir hamam böceği türü olan kalorifer böceğini halk arasında yaygın olarak bu isimle bilindiği için ayrıca yazma gereksinimi duyduk. Nemli ortamlarda bulunan ve geceleri aktif olan bu böcek türünün daha çok pis yerlerden ve ağzı açık çöplüklerden hoşlandıkları da bilinmektedir. Yüksek üreme hızına sahip bu canlıları tek tek öldürmek veya lokal ilaçlama ile öldürmek sorunu geçiştirmek demektir. Bu nedenle Bodrum Çözüm İlaçlamayı arayarak bu sorunu kökünden çözebilirsiniz.

Hamam Böceği

Amerikan Hamam Böceği, Alman Haman Böceği ve Oryantal (Doğu) Hamam Böceği en sık karşılaştığımız 3 türdür. Bazılarının uçabilme yeteneği vardır. Evlerimizde en sık karşılaştığımız alman hamam böceğidir ancak 3 tür de yaşam alanlarımızda bulunabilirler. Genel olarak nemli yerlerde bulunurlar. Bulaşık kalıntılarından yemek kırıntılarına, hayvan mamalarından diş macununa kadar birçok farklı şeyle beslenirler. Yaşam alanlarımıza kapı eşikleri, borular, kanalizasyon vb. şekilde girerler ve toplu olarak yaşarlar. Yüksek oranda mikrop taşıma özelliğine sahiplerdir. Üreme hızları sebebiyle mücadelesi zor olan bu böcekler doğru uygulama ve ilaç önemlidir. Bu nedenle türe özgü profesyonel destek almak mücadele açısından önemlidir.

Fare

Fareler hemen hemen her şeyi yiyebilen kemirgenlerdir. Kablo, elbise, gıda maddeler, tahta, kağıt, karton, plastik borular vb. şekilde aklınıza gelebilecek çoğu maddeyi kemirirler. Sıklıkla karşılaşabildiğimiz bir kaç türün dışında da oldukça çok türü olan bu hayvanlar genel olarak gece aktif olurlar. Uçlara doğru sivrilen oval yapılar şeklide bıraktıkları dışkıları bir yerde fare olup olmadığını anlamanın en belirleyici yoludur. Kontrolündeki en önemli unsur yaşam alanınıza farenin giriş noktalarını bulmak ve kapatmaktır. Bununla birlikte uygun noktalara konumlandırılacak fare zehiri niteliğindeki ilaçlarla fare istilasıyla baş edilebilir. Konusunda uzman ekibimiz ve uygun ilaçlarımızla fare kontrolü konusunda hizmetinizdeyiz.

Kene

Memelilerin, sürüngenlerin ve kuşların kanıyla beslenen parazitlerdir. Hayatlarının her evresinde kanla beslenen bu  canlılar çeşitli hastalıkların taşınmasında da etkendir. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi olarak bilinen ölümcül hastalığı taşıyan türleri mevcuttur. Nemli yerleri seven bu canlılar genellikle bitkilerin bol olduğu yerlerde görülürler. Kontrolünün tam anlamıyla sağlanması için kapalı yaşam alanı ve etrafındaki bahçe de ilaçlanmalıdır. Bu ilaçlama türe göre özel seçilen ilaçlarla yapılmalıdır. Bu nedenle profesyonel ellerden yardım almak en doğru çözüm olacaktır.

Karınca

Karıncalar yuvalarını genellikle dış mekana yapsalar da yiyecek aramak için yaşam alanlarımıza gelirler. Kapalı alan karıncaların bazıları yuvalarını yaşam alanlarımızdan seçebilir. Koloniler halinde yaşayan karıncaların bir kısmı yemek bulmak için yuvadan çıkar. Bu dönemde çizgi gibi bir yol halinde karıncaları görebiliriz. Bu nedenle lokal olarak yapılan ilaçlamalar karınca mücadelesinde yetersiz kalır. Ancak profesyonel ekiplerin yaptığı müdahale türe göre özel seçilmiş ilaçlarla olacaktır. İlacı alan karıncalar besin olarak bunu yuvalarına taşır. Böylece karınca kontrolü sağlanabilir.

Arı (Yaban Arısı)

Bir çok türü bulunan arılar günlük yaşantımızda da sıklıkla karşılaştığımız hayvanlardır. Ancak özellik sıcak yaz günlerinde yaşam alanlarımıza girerek kendi yuvalarını yapmaları istenmeyen etkilerinden bir tanesidir. Bununla birlikte türüne göre iğnesiyle sokarak insanlara zarar verme potansiyeli de bulunan bu hayvanlar ile mücadele zorlu bir süreçtir. Özellikle çocuklu ailelerin ve alerjik kişilerin daha dikkatli olması gereken arılar ile mücadele için Bodrum Çözüm İlaçlama olarak profesyonel ilaçlama çözümleri sunuyoruz.

Pire

Evcil hayvanların olduğu yerlerde yaygın olarak görülebilen ve erginleri yaklaşık 2,5 mm büyüklüğünde olan kan emici dış parazitlerdir. Çok kısa bir sürede üreme eğili gösterirler ve halı, kilim, çarşaflar ve taşların arasındaki boşluklar üremeleri için uygun alanlar oluşturur. Bu nedenle çeşitli uygulamaların birlikte kullanıldığı kontrol yöntemleri ile pire istilasından kurtulma gerçekleşebilir. Herhangi bir pire istilasında uzman bir ekipten yardım almak şarttır.

Gümüş Böceği – Gümüşcün

Gümüş böceği genel olarak oldukça nemli ortamları seven bir böcek türüdür. Mutfak, banyo, çatı katı, bodrum katı gibi nemli ortamlarda bulunma olasılığı daha fazladır. Karbonhidrat ve nişasta yiyecek listesinin başında gelir. Ayrıca kumaş, karton, kağıt diğer yiyecek kaynakları arasındadır. Oldukça hızlı çoğalabilen bu böcek türü için piyasada bulunan ilaç ve kapanlar genellikle geçici çözüm sunmaktadır. Yeni bir koloninin hızla çoğalacağı düşünüldüğünde Bodrum Çözüm İlaçlama gibi profesyonel bir firma ile çalışmak yararınıza olacaktır.

Akrep

Akrepler hayati tehlike arz eden türlerinin de bulunması nedeniyle büyük panik ve korkuya neden olan canlılardır. Evlerde ve iş yerlerinde kendilerine yaşam alanları oluşturabilen akrepler bulunduğumuz bölgede kuytu köşeler, taş duvarlar, saksı altları vb. yerler özellikle kontrol edilmelidir.  Genellikle tek yaşamayan akreplerle karşılaşılan yerlerde bunlardan daha fazlası olması muhtemeldir. Akreplerle mücadele için profesyonel bir ekiple çalışmak ve doğru ilaçla müdahale etmek şarttır. Özellikle ilkbahar ve yaz ayları başlangıcında alınması gereken bu tedbirler için sizlere yardımcı olmaya hazırız.

Bit

Kuşlarda ve memelilerde görülen kanla beslenen bir parazittir. İnsanda saç biti, vücut biti ve kasık biti olmak üzere 3 türü görülebilir. Genellikle temizliğin iyi yapılamadığı yerlerde ve durumlarda ortaya çıksa da bit ile karşılaşmak pis olmanın göstergesi değildir. Ortak kullanılan eşyalar ile diğer kişilere kolaylıkla bulaşabilen saç bitleri halk arasında sirke olarak bilinen yumurtalar bırakırlar. Bitler ve yumurtaları gözle görülerek teşhis edilebilirler. Günümüzde reçetesiz satılan bit ilaçları olsa dahi tam koruma için profesyonel bir ekipten tüm ev için ilaçlama hizmeti alınmalıdır.  Aynı zamanda kıyafet ve çarşafların yüksek ısıda yıkanması gerekir.

Çıyan

Çıyanlar genellikle kırkayakla karıştırılırlar. Ancak çıyanlar koyu kırmızı kahve rengi olurlar ve ayakları yanlara doğru uzanır şekildedir. Etobur olan bu canlılar nemli ve sakin yerlerde bulunur ve gece aktif olurlar. İnsan için ölümcül olmasa da zehirlidir ve temas halinde acı duyulmasına devamında ise kaşıntıya neden olur. Çıyanla mücadele için öncelikle etrafta çıyan için besin niteliğindeki salyangoz, hamam böceği vb. diğer böcek türlerini kontrol altına almak gereklidir. Bu nedenle çıyan için spesifik bir ilaçla müdahale etmeniz sorunu tam olarak çözmeyecektir. Tam olarak sonuca ulaşmanız için profesyonel ekibimizden yardım almanız ve bulunduğunuz ortamı Bodrum Çözüm İlaçlama’ya ilaçlatmanız sonuca ulaşmanız için doğru seçim olacaktır.

Güve

Hoş görüntülü olandan kan emene kadar oldukça çok sayıda üyesi olan bir gruptur. Genellikle tavan arası, bodrum katı, dolap içleri gibi karanlık yerlerde bulunurlar. Genel olarak insana çok zararı olmayan bu hayvanlar yün, ipek vb. kumaşlarla beslenir ve bunlara zarar verirler. Ayrıca sebze, meyve ve tahıllarla beslenen türler de mevcuttur. Çok sayıda farklı tür barından bu grubun kontrolü için işinde uzman bir ekibin doğru teşhis ve sonrasında doğru ilaç kullanımıyla müdahalesi oldukça  önemlidir. Türe özgü değişik ilaçlar kullanılması gerektiğinden profesyonel bir yardım olmadan istila önüne geçilmesi oldukça zordur.  Bodrum Çözüm İlaçlama olarak güve kontrolü için yardıma hazırız.

Örümcek

Oldukça fazla farklı türü bulunan örümcekler yaşam alanlarımızın her yerine bulunabilirler. Zaman zaman örümceklerin kendilerini zaman zaman da ördükleri ağı görürüz. Bazı türlerin zehirli olması sağlık açısından da risk yaratabilir. Örümcek kontrolü için her zaman bizden yardım alabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütünden onaylı ilaçlarımızla örümcek ve diğer tüm haşerelerin kontrolünde hizmetinizdeyiz.

Kulağa Kaçan

Karınlarının arka kısmında bulunan kıskaçları sayesinde diğer böceklerden kolayca ayırt edilebilirler. Kulağakaçanlar gece akif olan böceklerdir. Gündüz ise nemli yerlerdeki çatlakların içerilerine saklanırlar. Işığa doğru giden böcekler yaz gecelerinde oldukça sık görülür. Yiyecek bulmak amacıyla yaşam alanlarımıza gelirler. Kulağakaçan kontrolü için bu böceklerin saklandığı yerlerin tespit edilmesi ve bu noktalara özel ilaçlarla müdahale edilmelidir. Bizim gibi uzman bir ekipten alacağınız profesyonel hizmet ile kulağakaçan istilasından kurtulabilirsiniz.

Tahta Kurdu

Tahta kurtları insana direkt zarar vermese de mobilya, kapı, dolap gibi ahşap malzemeleri yiyerek dolaylı olarak zarara uğratmaktadır. Ahşap üzerinde küçük delikler ve toz halinde talaşın varlığıyla kendilerini belli ederler. Gece daha aktif olan bu böceklerin ahşabı yediği sırada çıkardığı çıtırtılar dahi duyulabilir. Oluşturduğu zararlar ve çıkardığı sesler zamanla katlanılmayacak boyuta ulaşabilir. Mücadelesinde tür için uygun ilacın kullanılması önemlidir.

Tahta Kurusu

Tahta kurusu sadece kanla beslenen bir parazittir. Süpürgelik arkası, yer çatlakları ve halı altları ya da gevşemiş duvar kağıdı arkası gibi fark edilmelerinin zor olacağı, alışılmadık yerlerde saklanırlar. Bavulunuzda, kişisel eşyalarınızda hatta sizin üstünüzde saklanabilirler ve beraber gittiğiniz yere gidebilirler. Deneyimli bir firmadan yardım almadan mücadele neredeyse imkansızdır. Erken tespit oldukça önemlidir.

Tespih Böceği

Tespih böceği olarak adlandırılsada aslında kabuklular takımındandır. Yaşamak için oldukça nemli ortama ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle bodrum katı gibi rutubetli alanlarda daha çok görülürler. Rutubetin önlenmesi mücadelesinde önemli bir rol oynar. Bununla birlikte profesyonel bir ekip tarafından uygun ilaç ve uygun yöntemin kullanılması gereklidir.

Yılan

Kış aylarında kış uykusunda olan yılanlar havaların ısınmasıyla birlikte uykudan uyanırlar. Vücut ısısını yükseltmek için gözle görünür alanlarda güneşlenmeleri gerekir. Yeşilliğin bol olduğu sıcak bölgelerde görülürler. Özellikle bahçe içerisinde bulunan evlerde içeriye geçiş kolay olacağından daha sık görüleceklerdir. Çok fazla çeşidi olan yılanlar türe göre farklı boy ve renkte olabilirler. Bununla birlikte insan hayatını tehdit edebilecek şekilde zehirli olanları da mevcuttur. Bu nedenle yılanla mücadelede özellikle türün özellikleri bilinmiyorsa bireysel girişimlerde bulunulmamalı, profesyonel ekiplerden konuyla ilgili yardım alınmalıdır. Bodrum Çözüm İlaçlama olarak yılan kontrolü konusunda sizlere yardım vermeye hazırız.

Salyangoz

Salyangoz ve sümüklü böcekler aslında böcek türleri arasında olmayan yumuşakçalar şubesine ait canlılardır. Sümüklü böceklerden farklı olarak salyangozların üzerinde kabuk bulunur ve tehlike anında bu kabuk içerisine gizlenerek kendilerini dış dünyaya kapatırlar. Oldukça nemli bölgeleri seven canlılardır. Genellikle gece aktif olurlar. Özellikle bitki yapraklarına verdikleri hasar gözardı edilemeyecek şekilde olur. Bununla birlikte izledikleri yol üzerinde sümüksü bir sıvı bırakırlar. Bu canlıların kontrolü için farklı ilaçlar kullanılmaktadır. İşinde uzman bir ekiple çalışmak uzun vadede kontrolün sağlanması için uygun olacaktır.
05070784800
Konuşmayı Balatın
1
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?